23948sdkhjf

Studerende gør slagteriansatte klar til ny teknologi

26-årig er hyppig gæst på landets slagterier
Et samarbejde med Teknologisk Institut har gjort den 26-årige teknoantropologi-studerende Peter Bruus fra Aalborg Universitet i København til hyppig gæst på danske slagterier. Han er med til at vurdere, hvor parate de ansatte er til at tage nye maskiner og værktøjer i brug i en branche, der årligt omsætter for 60 milliarder kroner, skriver universitetet på sin hjemmeside, aau.dk.

Samarbejdet mellem Teknologisk Institut og slagterierne har til formål at udvikle nye teknologier og maskiner til branchen. Det er en kompliceret proces, og det er også den virkelighed, Peter Bruus møder, når han kommer rundt i landet.

- De udvikler ingen kompetencer

- Det danske slagterisystem er styret af akkordlønninger. Man forsimpler flere og flere processer, så slagterne står og laver ensidigt trivielt arbejde. Mange af dem er ufaglærte. Det resulterer i, at de bliver rigtigt dygtige til den specifikke opgave, men de udvikler ingen kompetencer ud over dét, de er sat til, siger Peter Bruus til aau.dk.

- De er instrueret i, hvad de skal gøre, og det gør de så fem dage om ugen otte timer om dagen. Teorierne siger, at det vil stoppe al innovation, og det er også det, jeg oplever. Så projektet er et forsøg på at vende den udvikling, tilføjer han.

Peter Bruus har de seneste måneder blandt andet været tre gange på Tican-slagteriet i Nordjylland, og han har også besøgt Danish Crowns afdelinger i Ringsted og Blans.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125