23948sdkhjf

Carlsberg udelukker nu ikke nye opkøb

Fusion af rivaler kan åbne nye muligheder, hvis vigtige bryggerier kommer til salg
Carlsberg har ikke længere opkøb som en del af sin strategi, men en fusion af giganterne AB Inbev og SABMiller kan få bryggeriet til at genoverveje sit standpunkt, hvis der kommer strategisk vigtige bryggerier til salg. Sådan lyder meldingen fra bestyrelsesformand Flemming Besenbacher, skriver finans.dk.

Meldingen kommer i forbindelse med, at kæmpefusionen mellem verdens to suverænt største bryggerier, AB Inbev og SABMiller, nu skulle være særdeles tæt på. Det vil skabe en over-bryggerigigant med en markedsandel på over 30 procent af verdensmarkedet.

Til finans.dk fortæller Flemming Besenbacher, at Carlsberg som verdens fjerdestørste bryggeri ikke er afvisende over for at opsamle nogle af de stumper,, som monopolmyndighederne rundt omkring i verden tvinger den nye gigant til at frasælge.

- Det skal skabe værdi

- Der har været rygter om den fusion i flere år. Det, vi selvfølgelig kigger på rent strategisk - hvis der skulle ske frasalg i forbindelse med en eventuel fusion - skal være noget, der skaber værdi for Carlsberg.

- Hvis fusionen går igennem, bliver vi derfor også nødt til at se på, hvad de to bryggerier i givet fald ikke vil og kan beholde. Er der noget af det, der kunne være strategisk vigtigt at eje for Carlsberg? Men det, omverdenen ikke kommer til at opleve, er, at jeg og bestyrelsen kommer til at gøre noget der er ekstremt dyrt, bare for at gøre noget, siger Flemming Besenbacher til finansportalen.



Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064