23948sdkhjf

Bundlinjen vokser hos sønderjyske pølsefamilier

Især hos Slagter Lampe stiger salget støt
Salget af sønderjyske pølser stiger støt hos Slagter Lampe, der fra sin pølsefabrik i Haderslev kæmper mod andre lokale familiefirmaer om at lave den mest ægte sønderjyske pølse.

Det går godt for de lokale producenter af klassiske sønderjyske pølser, der har rykket frankfurtere, salamier og de gode gammeldags kålpølser ud af slagtervinduerne i Haderslev og Højer og i stedet kæmper om pladsen i detailkædernes kølemontrer.

Det viser en FødevareWatch-gennemgang af regnskaberne fra de tre familieejede sønderjyske pølseproducenter Højer Pølser, Christian Vollstedt og E. Lampe Pølsegården, der alle havde stigende resultater i seneste regnskabsår.

- Forbrugerne vil have kvalitet

E. Lampe Pølsegården i Haderslev, der i daglig tale går under det mere mundrette navn Slagter Lampe, står for den største bundlinjeforbedring af de tre. Her vokser resultatet efter skat fra 1,8 millioner kroner i 2013 til 2,6 millioner kroner i 2014.

- Forbrugerne efterspørger i høj grad kvalitet og lokale fødevarer, og det kan vi da også mærke, siger administrerende direktør Steen Lampe, der er tredje generation i slagterfamilien, til FødevareWatch.

Mens Slagter Lampe altså kunne hæve bundlinjen med 800.000 kroner sidste år, var stigningerne i Christian Vollstedt og Højer Pølser mere afmålte. Christian Vollstedts nettoresultat steg fra 1,3 til 1,6 million kroner, mens Højer de seneste to år har været presset på indtjeningen og måtte nøjes med et nettoresultat på 926.000 kroner i 2013/2014. Det er dog noget bedre end 2012/2013-resultatet på 596.000.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094