23948sdkhjf

Danmarks første te-festival holdes i weekenden

Dansk Tesammenslutning viser frem på MAD-messe i Aarhus
Danmarks første te-festival bliver i weekenden holdt i Aarhus i forbindelse med byens MAD-messe. På festivalen, der er arrangeret af Dansk Tesammenslutning, kan gæsterne søndag få et indblik i teens verden og deltage i en te- og gedeostesmagning.

MAD står for Mit Autentiske Danmark, og messen har fokus på produkter og traditioner i dansk madkultur.

Interessen for te er støt stigende, og Dansk Tesammenslutning ønsker at bakke udviklingen op ved at præsentere eksklusive teer for messens deltagere. I tråd med messens fokus på mad og kvalitet vil der blive serveret teer, som udmærker sig ved at være gode sammen med mad.

- Utraditionelle måder

Udover at drikke te og spise gedeost får besøgende på MAD lørdag muligheden for at høre om "Den Danske Tehistorie", som også er titlen på en helt ny bog fra historiker Annette Hoff fra Den Gamle By. Og fredag bliver der holdt japanske te-ceremonier, hvor den stille og karakterfyldte stemning ifølge arrangørerne vil danne en god ramme for nydelsen af te.

Formanden for Dansk Tesammenslutning, Alexis Kaae, står sammen med ostehandleren Jens Lindbjerg fra Grand Fromage og Dorthe Sørensen fra Tebstrup Gedeosteri for te- og gedeostesmagningen på MAD.

- Det er tilladt i dag at sætte mad og drikke sammen på utraditionelle måder, og jeg var inspireret af et amerikansk tidsskrift, som beskrev de særlige smagsoplevelser, en ren kinesisk te kan give sammen med gedeost. Jeg blev lidt nysgerrig, og vi besluttede derfor i Dansk Tesammenslutning at prøve det af, siger hun.

Dansk Tesammenslutning består af nogle af Danmarks førende tehandlere, en række firmaer og enkeltpersoner, som deler interessen for te.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109