23948sdkhjf

- MRSA er den farligste fødevarebakterie

Fødevareingeniørers vurdering overrasker Coops kvalitetschef
Den smitsomme og antibiotikaresistente stafylokok MRSA er den mest truende fødevarebårne mikroorganisme i dagens Danmark. Det vurderer medlemmer af IDA Levnedsmiddelselskabet, som ud over ingeniører omfatter forskere, producenter, embedsmænd og læger med interesse i fødevarebranchen. Det skriver fagbladet Ingeniøren.

I en spørgeskemaundersøgelse udført af IDA for Ingeniøren peger et flertal af IDA Levnedsmiddelselskab på MRSA som et større sundhedsproblem end både campylobacter og listeria, når det kommer til smitte gennem fødevarer.

- Forundret

Sselskabets formand, Karin Frøidt, som til daglig er kvalitetschef hos Coop Danmark, er overrasket. Hun peger på, at opgørelsen udelukkende bygger på de 58 medlemmer, som selv har angivet, at de har ekspertviden om MRSA - altså en lav svarprocent i forhold til, at selskabet har over 900 medlemmer.

- Men jeg er alligevel jeg forundret over, at MRSA fylder så meget, siger hun til Ingeniøren.

Ifølge Fødevarestyrelsen regner man heller ikke med, at MRSA i fødevarer udgør en væsentlig smitterisiko, da der kun er registreret få tilfælde af husdyrs-MRSA i byerne.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063