Investorer vil hjælpe lokale madfolk
Flere og flere får øjnene op for mindre fødevareproducenter
Ifølge Dorte Storper, direktør i VIFU og projektleder i Smagen af Danmark, begynder flere og flere investorer at få øjnene op for underskoven af mindre fødevarevirksomheder herhjemme.
Det er langt fra ukendt, at investorer fatter interesse for store og kendte fødevarevirksomheder. I november sidste år blev de danske gourmetvirksomheder Meyer og Løgismose således købt af en britisk kapitalfond, men det er nyt, at investorer begynder at interessere sig for mindre, lokale fødevarevirksomheder.
- Større, men stadig lokal
Dorte Storper mener, at en af de små fødevareproducenters store udfordringer er at skalere virksomheden, så man går fra lille og lokal til større, men stadig lokal:
– Det går virkelig godt for mange lokale producenter, men den store udfordring er, om man ønsker at skalere op. Spørgsmålet for mange producenter er, hvad de skal gøre for at bevare det lokale samtidig med, at de skalerer virksomheden op til en større produktion, konstaterer hun ifølge Dansk Handelsblad.