23948sdkhjf

I aften flyder andeblodet i Struer

Nyt slagteri klar til de første prøveslagtninger
Efter måneders forberedelse er det nye andeslagteri på havnen i Struer nu klar til at se, om tingene fungerer: Efter planen bliver de første prøveslagtninger foretaget i aften, skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

Ifølge indehaver Martin Daasbjerg bliver kun nogle ganske få ænder sendt igennem for at se, om maskineriet fungerer - og det skulle det gerne gøre, for målet er at slagte for fuld kraft allerede inden udgangen af næste uge.

Martin Daasbjergs selskab Dansk And har de seneste otte år gået alle slagtninger foretaget i udlandet, og det er lidt af en historisk begivenhed, at det lykkes at hente et slagteri hjem til Danmark igen, efter at slagtningen har været flyttet ud af landet, nævner dagbladet.

Op til 120 ansatte

Andelslagtningerne flyttede til udlandet i slutningen af 2006, efter at Gern Fjerkræ i Gedved lukkede. Siden da er ænderne blevet slagtet på skiftende slagterier i Tyskland, Holland og Polen.

I Struer er det planen, at der på længere sigt også skal slagtes kalkuner, høns og special-kyllinger. Slagteriet får til at begynde med knap 30 medarbejdere, og målet er omkring 120 mand, når kapaciteten udnyttes fuldt ud.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078