23948sdkhjf

DanOrganic har 100-doblet omsætningen

25 år med økologiske gulerødder giver sammenhold i Vestjylland
Det begyndte som en pionérvirksomhed for 25 år siden, da et par lokale grøntsagsavlere gik sammen om at lave et pakkeri. I dag er DanOrganic en af de helt store spillere på markedet for økologiske gulerødder, kartofler og rodfrugter - og omsætningen er gået fra cirka 500.000 kroner i 1990 til nu omkring 50 millioner, skriver Herning Folkeblad.

Den vestjyske virksomhed, der de 10 første år hed Fælles Grønt Vest, har i dag tilknyttet 12 landmænd som leverandører til pakkeriet i Sdr. Felding.

- Vi havde en svag vækst i kriseårene, og nu er vi pænt i gang igen med en vækstrate på 10 procent, siger direktør Leon V. Poulsen til avisen.Han glæder sig også over, at det er lykkedes at bevare et stort sammenhold og en masse gode venskaber blandt de, der har haft med virksomheden at gøre gennem de 25 første år - eksempelvis var alle de første medarbejdere fra 1990 med, da DanOrganic tidligere på måneden holdt stor fest for at fejre 25-årsjubilæet.

Succesen hænger blandt andet sammen med, at det er særdeles friske varer, der kommer ud fra DanOrganic: Fra gulerødderne og kartoflerne bliver gravet op på en mark i Jylland, til de er ude i butikkerne, går der to-tre dage.

20-30 procent af produktionen eksporteres til Norge, Sverige, Tyskland og Italien.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125