23948sdkhjf

Irma dropper alt mel, der ikke er øko

Kunderne gad alligevel stort set ikke det konventionelle
Øko-toget fortsætter med at buldre frem hos dagligvarekæden Irma, der nu helt har droppet konventionelt mel. Vil man købe mel i Irma, kan man udelukkende vælge mellem forskellige typer økologisk. Der er 40 varianter.

- Vi mener, at vi samlet får det bedste produkt, når det gælder smag og bageevne samtidig med, at det giver den mindste miljøbelastning, når vi vælger økologisk mel – et synspunkt, flertallet af vores kunder deler, siger kædedirektør Jesper Uggerhøj.

De økologiske mel har udgjort 87 procent af det samlede melsalg i Irma, hvor det samlede salg af økologiske varer i år er steget med 15 procent.

Tæt på milepæl

Tidligere har Irma stoppet salget af konventionelle gulerødder, bananer og citroner, og sælger dem i dag udelukkende økologisk.

Samlet er kædens økologi-andel nu tæt på at passere en milepæl på 30 procent, hvilket er cirka fire gange så højt som landsgennemsnittet. Irma har sat som mål at nå 50 procent i 2025, og der er allerede i dag enkelte butikker i kæden, der er ved at nærme sig dette tal.

Irma forventer, at der i løbet af de kommende måneder vil komme flere varer, hvor de konventionelle udfases, og hvor udvalget udelukkende vil være økologisk.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078