Irma dropper alt mel, der ikke er øko
Kunderne gad alligevel stort set ikke det konventionelle
- Vi mener, at vi samlet får det bedste produkt, når det gælder smag og bageevne samtidig med, at det giver den mindste miljøbelastning, når vi vælger økologisk mel – et synspunkt, flertallet af vores kunder deler, siger kædedirektør Jesper Uggerhøj.
De økologiske mel har udgjort 87 procent af det samlede melsalg i Irma, hvor det samlede salg af økologiske varer i år er steget med 15 procent.
Tæt på milepæl
Tidligere har Irma stoppet salget af konventionelle gulerødder, bananer og citroner, og sælger dem i dag udelukkende økologisk.
Samlet er kædens økologi-andel nu tæt på at passere en milepæl på 30 procent, hvilket er cirka fire gange så højt som landsgennemsnittet. Irma har sat som mål at nå 50 procent i 2025, og der er allerede i dag enkelte butikker i kæden, der er ved at nærme sig dette tal.
Irma forventer, at der i løbet af de kommende måneder vil komme flere varer, hvor de konventionelle udfases, og hvor udvalget udelukkende vil være økologisk.