23948sdkhjf

Stærk forretning ruster Carlsberg til kommende udfordringer

Carlsberg har vundet ind på vigtige markeder og høster en nettoomsætning på 9,4 mia. kr. Dermed er den danske bryggerikoncern godt rustet til at klare udfordringerne med tilkøbet af aktiverne i S&N.
Carlsbergs første kvartal har givet en organisk volumenvækst på 4% og stigende markedsandele på vigtige markeder. Nettoomsætningen steg i perioden med 6% til i alt 9,4 mia. kr. (8,9 mia. kr. i 2007).

Resultat af primær drift i drikkevareaktiviteterne udgjorde 381 mio. kr. Sidste år (reguleret for gevinst ved salg af ejendom i Polen på 58 mio. kr.) udgjorde resultatet 345 mio. kr., hvorfor den underliggende fremgang blev 36 mio. kr. eller 10% (+61 mio. kr. i lokal valuta eller +18%). Resultatet følger af en god forretningsmæssig udvikling, og den underliggende forretning var i alle regioner bedre end indtjeningsplanerne.

Prisforhøjelser og bedre produktmix på tværs af markederne mere end opvejede effekten af de stigende råvarepriser.

- Resultatet i årets første kvartal bidrager normalt kun beskedent til Carlsbergs indtjening. Alligevel understreger udviklingen i kvartalet, at vi har en stærk forretning, som på alle måder er rustet til de kommende udfordringer og muligheder efter købet af aktiverne fra S&N , siger koncernchef Jørgen Buhl Rasmussen.Første kvartal kendetegnet ved fortsat sund forretningsudvikling samt forberedelse af integration af tilkøbte aktiver.

Forud for overtagelsen af aktiverne fra Scottish & Newcastle plc (S&N) er foretaget en detaljeret planlægning af den kommende proces for at sikre en hurtig og smidig integration af de nye aktiver.




Kilde: Kvartalsregnskab - 1. kvartal 2008

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094