23948sdkhjf

Henne Kirkeby Kro vandt Årets ret med Gris

Ung souschef tog titlen med modnet svinenakke
Efter 13 forskellige retter var dommerpanelet ikke i tvivl, da Årets ret med Gris blev fundet ved mandagens konkurrence på Hotel- og Restaurantskolen i København: Vinderen blev Mads Battefeld, souschef på Henne Kirkeby Kro, med en asiatisk inspireret modnet svinenakke.

25-årige Mads Battefeld havde sammen med en enkelt hjælper kreeret vinderretten: Modnet svinenakke, grillet og glaseret, østers og muslinger, forskellige kål, Shanghai-dumpling, Xian long bao fyldt med grisehale og bouillon.

- Selv om vi vist var de eneste, der startede med råt kød i dag, så nåede vi det, konstaterede en særdeles stolt Mads Battlefeld efter sejren, der indbragte ham en vindercheck på 30.000 kroner.

- Klart den bedste ret


Et 10 mand stort dommerpanel stor for bedømmelsen, og dommerne var vildt begejstrede for Henne Kirkeby Kros bidrag:

-Det var helt klart den bedste ret. Der er mange elementer i retten, men samtidig er den så enkel, at alt bare skal sidde i skabet. Det gjorde det her. Et stykke grillet svinekød kan godt blive tørt, men det var saftigt og lækkert, siger chefkok Jakob de Neergaard, der var leder af dommerpanelet.

På andenpladsen kom restaurant Lieffroy fra Nyborg, og tredjepladsen gik til Hotel & Restaurant Fru Larsen i Langaa.

Årets ret med Gris er en tilbagevendende kokkekonkurrence, organiseret af Landbrug & Fødevarer,
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08