23948sdkhjf

Nakskov Mill Foods får pris for sin succes

Hædres af Dansk Industri for at have vendt stort minus til stort plus
Morgenmadsproducenten Nakskov Mill Foods er blevet hædret med DI Lolland-Falsters InitiativPris 2015

Årsagen er, at virksomheden på fire år har formået at vende et underskud på knap fem millioner kroner til et overskud på 4,7 millioner i det seneste regnskab.

Det er ikke en udvikling, virksomheden har sparet sig til - faktisk er omkostningerne steget i årenes løb. Men indtjeningen er steget endnu mere, ikke mindst fordi Nakskov Mill Foods for nogle år siden lagde en ny strategi. Den handler om at fokusere på de eksisterende kunder og udvikle nye, sundere nicheprodukter, som for eksempel økologisk glutenfri boghvedeflakes.

Eksporten er også strøget i vejret. I dag går omkring 80 procent af produktionen til eksport. England udgør klart det største marked, men Nakskov Mill Foods eksporterer også til Sydeuropa og mere eksotiske egne som Mellemøsten og Hongkong. Især de økologiske og glutenfri morgenmadsprodukter har fået et solidt fodfæste på eksportmarkedet.

Populær bolig

Virksomheden beskæftiger op imod 70 ansatte.

- Lige nu er vi i færd med at ansætte en ny eksportmanager, og der har været stor opmærksomhed om stillingen. Vi inddrager medarbejderne og tilbyder en høj grad af fleksibilitet. Det, tror jeg, er en stor del af forklaringen på, at vi kan trække nye medarbejdere til, selv om vi er placeret på Lolland, siger direktør Dan Jensen.

Fleksibiliteten består blandt andet i, at udvalgte medarbejdere kun behøver at være på virksomheden tre dage om ugen. Når de er på virksomheden, har de mulighed for at overnatte på hotel eller i en bolig ved siden af fabrikken. Boligen er overraskende populær blandt medarbejderne og med til at skabe et godt sammenhold blandt de ansatte, påpeger direktøren.

Initiativprisen fra Dansk Industri uddeles en gang om året til en mindre eller mellemstor virksomhed med under 100 medarbejdere, som har udvist særligt initiativ og virkelyst.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078