23948sdkhjf

Tican-salg koster dyrt - på papiret

Tyske Tönnies forventes at betale flere hundrede millioner kroner mindre for Tican, end Danish Crown var villig til
Andelshaverne i slagteriet Tican risikerer umiddelbart at gå glip af flere hundrede millioner kroner, fordi den ellers aftalte fusion med Danish Crown er faldet på gulvet, og Tican i stedet står til at blive overtaget af den tyske fødevarekoncern Tönnies.

Forskellen skyldes, at Tönnies køber aktierne i Tican A/S af Ticans andelshavere - Tican a.m.b.a. - og det til en forventet pris, der er væsentligt lavere end den bogførte egenkapital i andelsselskabet.

Den nu skrottede aftale med Danish Crown indebar ikke et aktiekøb, men en fusion mellem de to andelsselskaber, hvor Tican ville blive fusioneret ind i Danish Crown til en værdi svarende til egenkapitalen i Tican a.m.b.a. minus 50 millioner kroner.

- Op imod 400 millioner

Dermed ville andelshaverne i Tican opnå en betaling ved fusionen, som næsten svarede til egenkapitalen i Tican-koncernen.

Administrerende direktør i Danish Crown Kjeld Johannesen vurderer, at det økonomiske tab for Ticans andelshavere på den konto løber op i ”nærheden af 400 millioner kroner”.

Administrerende direktør Ove Thejls fra Tican bekræfter, at der er en betydelig forskel mellem den værdi, som Tican blev ansat til ved den aftalte fusion med Danish Crown, og så den pris, som Tönnies forventes at betale andelshaverne i Tican for deres aktier i Tican A/S.

- Den endelige aktiepris bliver først fastsat, når Tönnies har foretaget en due diligence af Tican, men det er kun restbetalingen for 2014/15 og andelshavernes indestående på deres A-konti, der foreløbig er sikret, siger han.

Pris efter forventet indtjening


Det er der ifølge Ove Thejls ikke noget forkert eller mærkeligt ved.

- Tönnies køber en virksomhed - Tican A/S - og i sådan en situation sker værdiansættelsen af den opkøbte virksomhed på baggrund af den forventede fremtidige indtjening og ikke ud fra, hvor stor den bogførte egenkapital i det opkøbte selskab måtte være. Man kan ikke sammenligne en fusion med et virksomhedssalg, siger Ove Thejls.

Han peger på, at reserverne i Tican er papirpenge for den enkelte andelshaver.

- Det er ikke sådan, at de har kunnet bogføre deres andel af vores oparbejdede reserver i deres personlige formue, så det er ikke dækkende at sige, at de har tabt noget.

Ved udgangen af september 2014 var egenkapitalen i Tican på knap 577 millioner kroner.

Heraf udgjorde andelshavernes indeståender på A-konti og restbetalingen i alt lidt mere end 250 millioner kroner, altså mindre end halvdelen af den bogførte egenkapital.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064