23948sdkhjf

MadMarked-stiftere risikerer tre års forbud

Sag om karantæne er urimelig, mener idékvinden Birgitte Escherich
Der kommer muligvis til at gå en rum tid, før stifterne af det økologiske mad-projekt MadMarked A/S kaster sig ud i nye, store eventyr i Præstø og omegn.

De risikerer tre års forbud mod at drive virksomhed for andre folks penge, fortæller DR Sjælland.

En sag om såkaldt konkurskarantæne bliver ifølge oplysninger fra FødevareWatch ført mod de tre stiftere af den konkursramte butikskæde.

Og det er alvorligt, hvis en ledelse af en virksomhed bliver dømt skyldig i groft uforsvarlig forretningsførelse. Det siger advokat Per Madsen fra Lett Advokatpartnerselskaber, som har behandlet konkursboet.

- Det betyder, at man ikke har udført sit ledelseshverv på forsvarlig vis, for eksempel at man har oparbejdet en meget stor gæld til skat, siger han til DR Sjælland.

- Vi handlede i god tro


Stifter Birgitte Escerich mener, at det er urimeligt, at hun sammen med sin mand bliver inddraget i sagen om konkurskarantæne:

- Vi har handlet i god tro og overholdt alle regler, men vi har efterfølgende fundet ud af, at en person i virksomheden har manipuleret med det materiale, vi har haft som baggrund for at vurdere, om virksomheden blev kørt korrekt, siger Birgitte Escerich til DR Sjælland.

MadMarked kom i alvorlige problemer umiddelbart efter årsskiftet, da det stod klart, at tidligere administrerende direktør Jesper Skibstrup havde overført store beløb til sig selv og gennem længere tid havde tegne et forkert billede af virksomhedens økonomi.

Direktøren meldte i januar sig selv til politiet og erkendte at have taget 300.000 kroner fra kassen, hvorefter han blev sigtet for underslæb og mandatsvig.

Birgitte Escherich har tidligere meddelt, at hun nu går nye veje og allerede er i gang med nyt arbejde inden for fødevareområdet, men det er uklart, hvad sagen om konkurskarantæne betyder for de planer.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.07