Grill med omtanke
Følg fødevarestyrelsens anbefalinger, når du laver mad på have-grillen. Så undgår du kedelige bakterieinfektioner og sundhedsskadelige stoffer.
Følg Fødevarestyrelsens gode råd, når du laver mad på have-grillen, og gør din grillaften til en god oplevelse. Det er let at undgå at blive syg af bakterier og sundhedsskadelige stoffer.
- Hold råt og stegt kød adskilt
- Vask hænder, så du ikke spreder bakterier
- Gennemsteg hakket kød, fjerkræ og mekanisk mørnet kød
- Undgå olie og fedt på grillkullene
- Skær det brankede kød fra
Bakterieinfektion
Campylobacter er i dag den fødevarebakterie, som flest mennesker bliver syge af i Danmark og i mange andre lande. I 2007 blev der registreret ca. 3850 syge af campylobacter i Danmark. Det reelle tal er sandsynligvis 10-15 gange høje-re, da mange mennesker ikke går til lægen ved maveinfektion. Om sommeren er der typisk en stigning i antal syge af campylobacter. Én af grundene kan være, at det ofte går galt med hygiejnen, når vi griller. Desuden er der langt mere campylobacter i fjerkrækødet om sommeren.
Kilde: Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri