Slagter Munch tog Food-prisen i Herning
Dommere blev forelsket i nørdet sylte, som industrien ikke kan efterligne
- IFC Prisen 2015 gives til et kunstværk. Smagen er ren, men også kompleks, og udseendet er uovertruffent. Når sylte laves som denne, så må sylte få en renæssance i Danmark, ikke blot i julen. Kort sagt: dommerne blev forelsket i en sylte, konstaterede dommerpanelet.
De fleste forbinder sylte med julefrokost, men indehaveren af Slagter Munch Skagen, Jens Munch, fortæller, at denne sylte også laves til påske og andre helligdage, hvor der kommer mange gæster til Skagen.
- Nørdet at lave
Skagen Sylte er en pressesylte, hvor der ikke bruges gelatine.
- Det er et rent håndværksprodukt, som faktisk er lidt nørdet at lave, og derfor kan det ikke efterlignes af industrien, fortæller Jens Munch.
- Det er en ære at få IFC Prisen, og forhåbentlig kan den skabe lidt ekstra opmærksomhed omkring Skagen Sylte, som vi også sælger til forskellige forhandlere over hele landet, tilføjer han
Vinderen af IFC Prisen findes blandt de deltagende produkter i Food-kategorierne, som omfatter alle udstillere bortset fra mejerierne. Prisen gives til udstillingens mest spændende produkt ud fra kriterierne helhed, historie, nydelse og udseende.