23948sdkhjf

Ny madfestival skal være for hele fødevarebranchen

Copenhagen Cooking fordobler budgettet og får nyt navn
Madfestivalen Copenhagen Cooking er klar til at vokse markant i 2016, hvor den københavnske festival vil fordoble budgettet. Samtidig skifter den navn til Copenhagen Cooking & Food Festival i bestræbelserne på at gøre festivalen til en begivenhed for hele fødevarebranchen.

- Vi har jo tidligere været meget fokuseret på restaurantbranchen, men nu vil vi gerne samle hele fødevareerhvervet. Så vi skal gerne have eksempelvis masser af producenter med, både de små og de store, siger festivaldirektør Stine Lolk.

Hun oplyser til Food Supply, at budgettet hidtil har været på omkring tre millioner kroner, men at det næste år bliver på seks millioner. Pengene kommer fra samarbejdspartnere som Coop, Carlsberg, Arla og Københavns Kommune.

Nye arbejdspladser

Hos kommunen er kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF) ikke i tvivl om, at den ekstra store festival er vejen frem.

- Copenhagen Cooking er blevet en af Københavns største festivaler, og madrevolutionen i hovedstaden har skabt mange nye arbejdspladser i de sidste 10 år. Dén succes vil vi gerne have til at fortsætte, og det kræver, at vi bliver ved med at udvikle os som spiseby og får udnyttet det store, kreative potentiale inden for mad. Derfor er der brug for en ny og større gastrofestival, der kan tiltrække endnu flere gæster, siger han.

Også Wonderful Copenhagen, som festivalen er forankret i, glæder sig:

- Copenhagen Cooking & Food Festival skal udnytte og udbrede den succes og internationale opmærksomhed, som hovedstaden og dansk gastronomi nyder godt af. Med uvurderlig hjælp fra hovedstadens restauratører og mad-ildsjæle er festivalen vokset til en kæmpesucces og et udstillingsvindue, der præsenterer alt det, som vi med rette kan være stolte over ved dansk madkultur. Det udstillingsvindue vokser sig nu endnu større i 2016, siger Mikkel Aarø-Hansen, direktør for Wonderful Copenhagen og bestyrelsesformand i Copenhagen Cooking.

Den nye festival bliver skabt i samarbejde med Food Organisation of Denmark (FOOD), og den afvikles første gang i dagene 19.-28. august 2016. FOOD står blandt andet bag Food Festival, der holdes i forbindelse med Aarhus Festuge og i år blev besøgt af over 30.000 gæster.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094