23948sdkhjf

Hartmann tjente langt mere på driften

Æggebakkeproducenten vil bygge to nye fabrikker i Sydamerika
Emballagevirksomheden Brdr. Hartmann, der sidder tungt på store dele af markedet for æggebakker, havde i tredje kvartal 2015 solid fremgang i både omsætning og driftsindtjening. Alligevel blev det samlede resultatet et underskud, fordi særlige poster trækker ned.

Hartmann omsatte i kvartalet for 508 millioner kroner, markant mere end i samme kvartal sidste år, hvor omsætningen var 373 milioner. Den langt større omsætning medførte, at kvartalets driftsresultatet blev fordoblet i forhold til samme periode i 2014 - det steg fra 26 til 52 millioner kroner.

- Tiltagende konkurrence

- Vi solgte mere emballage i tredje kvartal og løftede både omsætning og indtjening på trods af tiltagende konkurrence i Europa. Effektiviseringstiltagene i den europæiske forretning er på sporet, og vi skærper indsatsen for at stabilisere salgspriserne i de markeder, hvor priskonkurrencen viser en uholdbar tendens på sigt. På de amerikanske markeder er kapacitetsudnyttelsen høj, og vi har derfor sat skub i udvidelsen af den sydamerikanske produktionskapacitet med to nye fabrikker, som skal stå klar i 2016, fortæller Hartmann-direktør Ulrik Kolding Hartvig i regnskabet.

Trods de positive omsætnings- og driftstal endte kvartalet samlet set med et underskud på 35 millioner kroner, fordi der var "særlige omkostninger" på 84 millioner kroner. Det dækker over blandt andet nedskrivninger og øvrige udgifter forbundet med den foreslåede lukning af Hartmanns fabrik i Tyskland i første halvår 2016.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.422