23948sdkhjf

Nyt partnerskab vil sørge for mindre vandforbrug

Fødevarebranchen er storforbruger af rent drikkevand - alene Danish Crown bruger årligt 3,5 millioner kubikmeter
Fødevareindustrien er storforbruger af vand, men nu vil et partnerskab udvikle løsninger, der kan reducere sektorens forbrug af det rene drikkevand med helt op til 30 procent, skriver Danmarks Tekniske Universitet, DTU, på sin hjemmeside.

Partnerskabet omfatter en stribe af de helt store vandforbrugere, deriblandt Carlsberg, Danish Crown, Arla og HK Scan, og desuden deltager eksperter fra både DTU og Teknologisk Institut.

Danish Crown bruger i dag cirka 3,5 millioner kubikmeter rent vand i produktionen, og på dtu.dk nævner Danish Crowns miljøchef, Charlotte Thy, at genbrug af vand måske kan være en af de løsninger, der kan være med til at sænke forbruget. Eksempelvis vil vask af dyretransporter måske kunne foregå med genbrugsvand

- Vi ved ikke, hvilken teknologi der skal bruges, hvis vi går over til at recirkulere vand fra et sted i produktionen for at udnytte det et andet sted. Vi ved ikke, hvordan vi monitorerer processen, og vi ved heller ikke, om genbrug af vand ender med at være en mindre bæredygtig løsning på grund af et måske højere energiforbrug, siger Charlotte Thy.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079