23948sdkhjf

Mere økologisk landbrug i Danmark

Efter nogle år med tilbagegang i antallet af økologiske landbrug, ser det nu ud til, at udviklingen er vendt. Nye tal viser en fremgang i det økologiske areal i Danmark.
Danmark oplevede for 10 år siden et kraftig stigning i landmænd der ønskede at overgå til økologisk produktion. Fra 2002 begyndte antallet at falde, men den faldende tendens er nu vendt. Det viser en ny statistik fra Fødevareministeriet.

Antallet af økologiske landbrug steg i 2007, og ved udgangen af året var der 2.835 økologiske landbrug, hvilket er 41 flere end året før. Samtidig er det økologiske produktionsareal er steget til ca. 150.000 ha, hvilket er en forøgelse på ca. 4,2 procent.

Det økologiske produktionsareal udgjorde i 2007 ca. 5,6 % af det samlede landbrugsareal i Danmark. Andelen var ca. 5,3 % året før.

- Tallene at vi i Danmark har fået skabt nogle gode rammebetingelser for det økologiske erhverv. Landmændene har også oplevet en stigende efterspørgsel fra forbrugernes side, hvilket gør det økonomisk attraktivt at overgå til økologisk produktion, siger fødevareminister Eva Kjer Hansen.

Eva Kjer står i dag i spidsen for et økologisk eksportfremstød i Stockholm. Sammen med Landbrugsrådet afholdes ”Taste a Bite of Organic Denmark”, i dag og i morgen. Med sig har de ti danske fødevarevirksomheder, der gerne vil sælge mere økologi til svenske fødevareimportører.

Det svenske marked er interessant for de danske producenter på grundt af det uudnyttede potentiale. Svenske forbrugere køber i dag ikke økologiske varer i ligeså høj grad som de danske, og den svenske regering har samtidig ambitioner om, at 25 procent af svenskernes fødevareforbrug i den offentlige sektor skal være økologisk i 2010.

Kilde: Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142