23948sdkhjf

Ny dims kan reducere madspild i supermarkeder

Den overvåger temperaturen i køle- og frysediske døgnet rundt
Supermarkedskæden Løvbjerg har i alle kædens 16 supermarkeder fået døgnovervågning af temperaturen i de såkaldte impulskølere, som er flytbare og derfor ikke overvåges på samme måde som de stationære køle-/frysediske.

Det sker med ny teknologi fra det danske firma SensorClip, som har udviklet en dims med navnet CoolGuard, der overvåger temperaturen i køle- og frysediske døgnet rundt. Den nye teknologi vil kunne være med til at nedbringe den voldsomme mængde af fødevarer som detailhandlen kasserer, blandt andet på grund opbevaring ved forkerte temperaturer.

Ifølge Per Boesen, salgsdirektør i Løvbjerg Supermarked, har kæden også valgt at tage den nye teknologi i brug, fordi man vil sikre sig, at varerne opbevares korrekt, og man ikke vil risikere at komme til at sælge varer, der ikke lever op til en høj standard.

- Ikke nok med én måling i døgnet

- Vi mener ikke, det er tilstrækkeligt at måle temperaturen én gang i døgnet, som lovgivningen foreskriver. Hvis vi måler klokken 15 hver eftermiddag, kan temperaturen sagtens være korrekt. Men vi kan ikke se, om der for eksempel har været strømsvigt i løbet af natten, og varerne har været næsten optøet om morgenen for derefter at blive frosset igen, siger Per Boesen.

CoolGuard monteres i selve køle- eller frysedisken og overvåger temperaturen døgnet rundt. Hvis temperaturen afviger fra det tilladte, sender systemet automatisk en alarm via sms eller mail til administratoren af systemet.

- Når sundhedsmyndighederne kommer på besøg, kan man udskrive en rapport over temperatursvingningerne og dokumentere, at temperaturen har været konstant, siger Lasse Øst, direktør for SensorClip.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11