23948sdkhjf

Danish Crown får grønt lys til tysk samarbejde

Det nye selskab Westcrown skal udbene og sælge svinekød
Danish Crown og tyske Westfleisch har nu fået konkurrencemyndighedernes godkendelse af det fifty-fifty-ejede joint venture-selskab Westcrown, hvor de to virksomheder forener kræfterne inden for udbening og salg af so-kød.

- Det er dejligt at få formaliteterne på plads, og vi skulle gerne kunne begynde produktionen allerede i starten af det nye år. Ved at have vores egne udbeningsfaciliteter forventer vi at kunne sikre vores so-andelshavere en bedre afregning. Helt konkret skærer vi et mellemled væk, så vores ejere kan hente den indtjening, forklarer Danish Crowns topchef, Kjeld Johannesen.

Christian Leding, der er medlem af koncerndirektionen i Westfleisch SCE, glæder sig også over, at samarbejdet nu har fået grønt lys.

- Vi ser det som et særdeles værdifuldt skridt, at to så respekterede virksomheder nu går sammen om både produktion, salg og markedsføring af kød fra søer. Vi er sikre på, at der vil være betydelige gevinster for begge virksomheder ved at samle aktiviteterne. Fra start vil produktionen foregå i Schöppingen, men vi forventer at flytte til nye lokaler i Dissen i første halvdel af det nye år, siger han.

Nyt anlæg på vej

I øjeblikket slagter Westfleisch 350.000 søer om året i Schöppingen. Danish Crown slagter årligt cirka 325.000 søer i Danmark. De er hidtil blevet solgt som halve slagtekroppe til aftagere i primært Tyskland. Fremover vil de to virksomheders samlede slagtninger alle blive udbenet på Westcrowns nyetablerede produktionsanlæg i Dissen syd for Osnabrück.

- Ved at pulje kræfterne med Westfleisch opnår vi fra dag 1 et betydeligt råvaregrundlag, som gør samarbejdet attraktivt for begge parter. Jeg er derfor ikke i tvivl om, at den her investering vil komme vores ejere til gode, siger Kjeld Johannesen.

Ligesom Danish Crown er Westfleisch et andelsselskab. Mens Danish Crown er ejet af cirka 8.000 danske landmænd, består Westfleischs ejerkreds af over 4.200 landmænd fra primært den nordvestlige del af Tyskland.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.688