23948sdkhjf

Ny dansk fødevarefond investerer milliarder i u-lande

Pengene skal bruges til at fremme danske landbrugs- og fødevareprojekter
Investeringer på forventet omkring seks milliarder kroner skal fremme danske landbrugs- og fødevareprojekter i alle udviklingslande og på vækstmarkeder.

Pengene kommer fra en ny, dansk statsfond, Danish Agribusiness Fund, som blandt andre PensionDanmark og PKA skyder penge i, skriver Berlingske Business. De to pensionskasser bidrager med 700 millioner kroner.

Årsagen til initiativet er, at mere mere end én milliard mennesker i øjeblikket går sultne i seng - og at verdens befolkning ifølge prognoser vokser med 2,5 milliarder til 9,5 milliarder i 2050.. Hvis ikke endnu flere skal sulte, skal den globale fødevareproduktion således øges markant.

Målet med den nye fond er at sikre flere og bedre fødevarer i udviklings- og vækstlandene. Det gælder lande i både Afrika, Latinamerika, Asien og dele af Østeuropa.Investeringerne kan være alt fra investeringer i farme med plante-, mælke- og kødproduktion og fiskefarme til fødevarevirksomheder med produktion, salg og distribution, skriver Berlingske Business.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063