23948sdkhjf

Fødevarestuderende åbner 42 nye måltidsvirksomheder

Gadekøkkener og rullende restauranter myldrer frem
Aalborg Universitets afdeling i København har med den nye uddannelse i Intregrerede Fødevarestudier været med til at skabe en bølge af nye og alternative måltidsvirksomheder.

Studerende, der realiserer deres afgangsprojekt og etablerer egen virksomhed, er ikke et ukendt fænomen på Aalborg Universitet. Men AAU Københavns uddannelse i Integrerede Fødevarestudier har bevidst koblet idérige entreprenører uden for universitetsverdenen sammen med de fødevarestuderende via en særlig, såkaldt inkubator-ordning. Og det er gået over al forventning, skriver AAU på sin hjemmeside.

- Foreløbig har vi 42 start-ups, og ordningen har kun været i gang i et år. De starter under inkubator-ordningen og har lavet alt fra rullende restauranter i ombyggede biler til små gadekøkkener. Og alt til en overkommelig pris, siger professor Niels Heine Kristensen fra Institut for Planlægning til aau.dk.

Madkultur og fødevarenetværk

På studiet, der har eksisteret siden 2012, arbejder de kommende fødevareingeniører blandt andet med madkultur, bæredygtige fødevaresystemer og fødevarenetværk. De undersøger også mulighederne for at reducere afstanden mellem landbrug og forbruger.

Nogle af de studerende har desuden været med til at lave et moderne, eksperimentelt fælleskøkken sammen med det iværksættervenlige tiltag Kitchen Collective.

- Det eksperimentelle fælleskøkken, der har til huse i Københavns Sydhavn, lever op til alle standarder for moderne fødevareproduktion. Her kan de studerende på Integrerede Fødevarestudier – og andre interesserede - melde sig ind i foreningen og få adgang til faciliteter, der giver dem mulighed for at omsætte deres ideer til nye og innovative fødevare- og måltidsvirksomheder, siger Niels Heine Kristensen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125