23948sdkhjf

Flere flygtninge i jobtræning hos Danish Crown

Slagteriet i Sæby viser rundt i dag
Efter netop at have fastansat tre syriske flygtninge på slagteriet i Blans i Sønderjylland udvider Danish Crown nu sine bestræbelser på at hjælpe flygtninge ind på det danske arbejdsmarked.

15 flygtninge får således fra slutningen af januar deres daglige gang på Danish Crowns slagteri i Sæby. Det sker i et projekt etableret i samarbejde med Frederikshavn Kommune, hvor det klare mål er at hjælpe flygtningene ind på det danske arbejdsmarked. Derfor er danskundervisning også en integreret del af projektet.

- Vi forventer at få brug for nye folk hen over foråret, så derfor har vi en åbenlys interesse i at gå ind i det her projekt. Samtidig kan vi tage et socialt ansvar og forhåbentlig hjælpe til med at integrere flygtningene i det danske samfund, så de hurtigst muligt får muligheden for at forsørge sig selv, siger fabrikschef Leif Brøndum Nielsen, Danish Crown, i en pressemeddelelse.

Hygiejnekursus

Slagteriet i Sæby holder i dag informationsmøde og rundvisning for den gruppe af flygtninge, som har vist interesse for at arbejde på slagteriet. De 15, der kommer med i projektet, skal gennemgå et kort hygiejnekursus, inden de kan begynde oplæringen på slagteriet.

- Der vil være personer i gruppen, der ikke på forhånd kender til hygiejnekravene i forbindelse med fødevareproduktion. Så for at klæde dem bedst muligt på til at begynde på Danish Crown har vi arrangeret et hygiejnekursus, som de vil gennemgå hurtigst muligt, siger Kurt Nielsen, der er projektkoordinator i Frederikshavn Kommune.

Flygtningene vil i første omgang være i praktik i 13 uger, men perioden kan individuelt forlænges i op til 26 uger
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078