23948sdkhjf

Jagten på madspild i storkøkkener er gået ind

Fødevareministeren slipper et hold af ”madspildsjægere” løs
Hospitaler, plejehjem, kantiner og andre storkøkkener har ifølge Miljø- og Fødevareministeriet et madspild, der svarer til cirka 700 indkøbsvogne om dagen fyldt med mad. Det vil miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen gøre noget ved og tilbyder nu storkøkkener et besøg af en madspildsjæger, som gratis kan hjælpe køkkenpersonalet med at mindske madspild.

- Over 30.000 tons mad fra storkøkkener ender hvert år i skraldespanden. Det er skidt for både miljøet og bundlinjen, og det fortæller mig, at der er et behov for nye løsninger til at undgå madspild. Derfor lancerer jeg nu madspildsjægerne, som er et gratis tilbud til storkøkkener, for eksempel i en virksomhed, om at få besøg af en konsulent, som sammen med personalet på stedet kan finde løsninger til at mindske madspild i netop det køkken, siger Eva Kjer Hansen.

Hvert år går der ifølge ministeriet 21.000 tons mad til spilde i de danske institutioner, mens kantiner og catering tegner sig for 10.000 tons.

50 procent mindre spild

Et besøg af en madspildsjæger kan mindske madspild i storkøkkener med op til 50 procent, viser tal fra Teknologisk Instituts nye divison AgroTech.

- Selv om mange storkøkkener og kantiner allerede gør en indsats for at bekæmpe madspild, kan et par friske øjne udefra ofte få øje på nye løsninger til at mindske madspild. Der er et stort potentiale for at bruge maden langt mere effektivt - et potentiale, som madspildsjægerne kan hjælpe private og offentlige storkøkkener og kantiner med at få øje på, siger Eva Kjer Hansen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094