23948sdkhjf

Danske Slagterier: Risiko for yderligere slagterilukninger

Situationen i den danske svinekødssektor er alvorlig, og kommunernes langsommelige sagsbehandling af miljøgodkendelser bærer en del af skylden herfor. Danske Slagteriers formand frygter yderligere lukninger, hvis der ikke gribes ind overfor de kommuner, der nøler med sagsbehandlingen.
Gårsdagens udmelding fra Danish Crown om lukning af bl.a. slagteriet i Vojens understreger at situationen i den danske svinekødssektor er alvorlig.

- Kommunernes langsommelige sagsbehandling af miljøgodkendelser er en trussel mod hele den danske svinekødssektor, siger Danske Slagteriers formand, Bent Claudi Lassen, som reaktion på Danish Crowns beslutning om at lukke yderligere slagterier i Danmark.

Danish Crown meddelte i går, mandag, at selskabet lukker slagteriet i Vojens, opskæringsvirksomheden i Nykøbing Mors samt reducerer kapaciteten i Holstebro. I alt næsten 900 medarbejdere bliver berørt. Lukningen sker med direkte henvisning til faldende bestand af slagtesvin i Danmark, bl.a. som følge af manglende behandling af miljøgodkendelser. Tidligere i år meddelte Danish Crown, at slagteriet i Skive og udbeningsvirksomheden i Hurup lukkes.

Opfordring til miljøminister
På den baggrund opfordrer Danske Slagteriers formand direkte miljøminister Troels Lund Poulsen til øjeblikkeligt at gribe ind overfor de kommuner, som nøler med at behandle de mange ansøgninger om miljøgodkendelser, der hober sig op i kommunerne. Når svineproducenterne ikke kan investere i deres produktion, falder antallet af slagtesvin.

- Udviklingen rammer vores slagterier meget hårdt, og dermed både eksporten og beskæftigelsen. Hertil kommer, at investeringer i den nyeste miljøteknologi, der nedbringer miljøbelastningen, bliver udskudt, men mange kommuner er åbenbart ligeglade med de samfundsøkonomiske konsekvenser. Det kan der ikke være nogen som helst, som har interesse i. Derfor må miljøministeren gribe ind nu, siger Bent Claudi Lassen.

Han understreger, at der også er kommuner, som hurtigt og effektivt behandler indkomne ansøgninger.

Bent Claudi Lassen frygter, at der vil komme yderligere slagterilukninger i fremtiden:

- Slagtesvin er virksomhedernes ”råvare”. Færre slagtesvin betyder pr. automatik færre slagterier, så hvis ikke udviklingen vender, kommer vi desværre til at se endnu flere slagterilukninger fremover. Det vil være til stor skade for et af Danmarks mest betydende og succesrige erhverv og vil udskyde investeringer i den nyeste miljøteknologi.

Kilde: Danske Slagterier

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078