23948sdkhjf

Knuthenlund åbner økologisk mølleri

Mølleriet på Knuthenlund har været tre år under vejs. En særlig metode får det bedste frem i melet.
Tre års planlægning og byggeri er nu tilendebragt, og Knuthenlund åbner pr. 1 februar sit eget økologiske mølleri med støtte fra Realdania og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling. I mølleriet bliver herregårdens eget økologiske korn formalet til mel.

- Kvalitet, smag og god ernæringsværdi er kernen i hele Knuthenlunds produktion. Det gælder også vores nye produktområde: Økologisk mel. Vores korn består derfor primært
af gamle sorter som spelt og ølandshvede, men også rug vil være at finde i sortimentet. Alt kornet, som formales i vores nye mølleri, stammer fra egne marker. På den måde kan vi styre produktionen hele vejen fra-jord-til-bord, siger godsejer Susanne Hovmand-Simonsen.

Får det bedste frem
Når man producerer mel i industriel produktion i dag, fjerner man ofte kimen, fordi den indeholder æteriske olier, som kan harskne. Når kimen fjernes, forlænges holdbarheden, men dermed forsvinder også mange vitaminer og mineraler.

Hvis man ønsker at fremstille mel af høj kvalitet med god næringsværdi og smag, skal hele kernen formales, inklusiv kim. På Knuthenlunds økologiske mølleri har man valgt en håndbygget stenkværn omgivet af kernetræ, som er bygget af østrigske møllebyggere.

- Vi formaler udelukkende hele kerner, og stenkværnen sikrer, at de formales langsomt, så melet ikke varmes så meget op under processen. Herved bevares flest mulige naturlige vitaminer og mineraler i det færdige produkt, lyder det fra Susanne Hovmand-Simonsen.

Knuthenlunds melprodukter består af såvel fintsigtet mel som fuldkornsmel, og produkterne vil være tilgængelige i gårdbutikken og netbutikken fra 1. februar 2016.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.068