23948sdkhjf

Sæby Fiske-Industri scorede erhvervspris

Makrelproducenten hædret for vækst og vilje
Sæby Fiske-Industri fik fredag overrakt hovedprisen ved det såkaldte Vækst og Vilje-arrangement i Frederikshavn, hvor makrelproducenten blandt 12 kandidater løb med det lokale erhvervsråds erhvervspris for 2015.


Prisen går til en virksomhed, som har ydet en ekstraordinær indsats i forbindelse med erhvervsudviklingen i Frederikshavn Kommune. Sæby Fiske-Industr kunne i 2015 notere sig det højeste antal ansatte i virksomhedens historie med 225 fuldtidsstillinger og en omsætning på omkring 435 millioner kroner.

Desuden investerede virksomheden. der er en af verdens førende inden for makrel på dåse, et par hundrede millioner i et nyt produktionsanlæg, som skal give produktionen og omsætningen endnu et løft fra begyndelsen af 2017.

- Vi tager risici og laver langsigtede investeringer. Den seneste udvidelse af produktionslinjen med den nyeste teknologi skal fortsat gøre os konkurrencedygtige over for vores udenlandske konkurrenter, og det giver os nogle muligheder for at prøve nye markeder af med nye pakkeformater og en ny måde at lave sauce og dressinger på, siger Henrik Mikkelsen, administrerende direktør i Sæby Fiske-Industri.

Verdenskendt

I begrundelsen for prisen lød det blandt andet:

Hvem tør investere en kvart milliard i en presset makrel-industri? Det gør A/S Sæby Fiske-Industri. En modig virksomhed, der er verdenskendt for sin dåsemakrel, og som går forrest med at være bæredygtig i en branche, hvor selv et par enkelte øre kan være afgørende for bundlinjen.

Sæby Fiske-Industri udmærker sig også ved at have udfaset brugen af kemikalier i sin afskinding af fiskene, så virksomheden i dag er den eneste i verden, der hiver skindet af makrellen med brug af damp og vand i stedet for den kaustiske soda, som har givet dåsemakrellen et blakket ry.

Samtidig har Sæby Fiske-Industri opbygget en forretningsmodel, hvor stort set hvert et gram af fisken bliver anvendt. Restprodukter fra makreller går eksempelvis til fiskemel og fiskeolie.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112