23948sdkhjf

Boomende tysk øko-marked giver nye muligheder

Døre kan åbne sig for de danske eksportører, der fra 10. februar deltager i den økologiske fagmesse BioFach.
- Det økologiske salg i Tysklands økologiske supermarkeder vokser helt vildt for tiden. Det gælder især inden for kategorierne snacks og drikkevarer, og det giver gode muligheder for danske, økologiske producenter af for eksempel salamisticks, protein- og chokoladebarer, ready-to-go supper og, sodavand.

Det konstaterer Malene Aaris, administrator af netværket Bio Aus Dänemark, der siden 1999 har samlet danske virksomheder om eksport af økologiske produkter til Tyskland.

Aktuelt ser Malene Aaris ikke blot vækst, men også markante ændringer i produkternes veje ud til forbrugerne.

- Der er tale om et voksende samarbejde mellem på den ene side rent økologiske brands som Basic og Alnatura, og på den anden side store, traditionelle butikskæder som for eksempel Rewe og Edeka.

- Samtidig ser vi, at flere og flere tyske apoteker og materialister tager helsekostprodukter ind på hylderne. Det giver de danske eksportører mulighed for at komme ind i de store dagligvarekæder på en helt utraditionel og kreativ måde. At komme ind i et par helsekostbutikker kan åbne flere døre, end man lige aner, siger Malene Aaris.

Muligheder på BioFach

Mulighederne for at komme i kontakt med indkøbere fra alle slags kæder, butikker og andre virksomheder byder sig til på den rent økologiske fagmesse BioFach i Nürnberg - verdens største af sin slags. Den foregår i år fra 10. til 13. februar.

I 15 år har medlemmerne af Bio Aus Dänemark haft deres egen stand på BioFach, men i år er der arrangeret en dansk fællesstand i samarbejde med Økologisk Landsforening. Her vil i alt 46 virksomheder være repræsenteret.

Helene Birk, markedschef for eksport i Økologisk Landsforening/Organic Denmark, er glad for samarbejdet om dansk økologisk eksport.

- Bio Aus Dänemark har et meget detaljeret kendskab til det tyske marked, og i Økologisk Landsforening har vi mange års erfaring med at hjælpe danske økologiske virksomheder med eksportfremstød. Tilsammen giver det styrke til at skabe yderligere vækst for økologisk produktion og eksport. Danmark er verdens førende økologi-nation, og det vækker stor international opmærksomhed. Vi forventer mange besøg af indkøbere fra internationale dagligvarekæder og grossister, siger hun.

Den danske fællesstand på årets BioFach er udsolgt, men interesserede virksomheder kan stadig nå at leje sig ind i det tilknyttede danske lounge-område. Her er der mulighed for at have en lille udstilling af produkter samt holde møder med nuværende og potentielle kunder.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128