23948sdkhjf

Mobil robot henter mælk hos Arla

Mejeri har testet robot, der kan spare medarbejdere for syv kilometers gang. Se video her.
Hos Arlas mejeri i Slagelse har en robot i den seneste tid sparet de ansatte for en hel del potentielt nedslidende arbejde.

En ansat kan gå op til syv kilometer frem og tilbage på mejeriet og løfte op til fem ton i løbet af en arbejdsdag, men nu har mejeriet testet en transportrobot fra fynske Mobile Industrial Robots for at se, om den med succes kan overtage nogle af opgaverne, skriver teknologisk Institut på sin hjemmeside.

- Vi har nogle manuelle bevægelser, hvor medarbejdere går og trækker rundt på bure, som vi så plukker varer i, og en væsentlig del af deres arbejdsgang er "bare" at transportere de her bure. Så hvis vi på en eller anden måde kan automatisere det, så vil vi jo både få en bedre, mindre nedslidende arbejdsdag for medarbejderen og samtidig kunne hente en optimeringsgevinst, siger projektleder Jens Christian Neimann-Platz fra Arla Foods.

Robotten med navnet MIR100 har i et halvt år arbejdet på Slagelse-mejeriet i et såkaldt proof of concept-projekt. Det er endnu ikke besluttet, om robotteknologien skal indføres fast på mejeriet, da en del tekniske udfordringer stadig mangler at blive afklaret.

Video fra robot-arbejdsdagen i Slagelse kan ses her:
Mejeri-robot
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111