23948sdkhjf

Berømt dansk øl-tvilling åbner eget bryggeri i USA

En af verdens mest anerkendte bryggere bliver snart herre i eget hus
Efter at have lejet sig ind hos andre siden begyndelsen i 2010 slår Jeppe Jarnit-Bjergsø, manden bag ølmærket Evil Twin Brewing, næste år dørene op til sit eget bryggeri i New York. Det skriver FødevareWatch.

- Det er et kæmpe skridt, og vi gør det for at fremtidssikre bryggeriet og have et sted, vi kan kalde for vores eget. Men først og fremmest handler det om at etablere Evil Twin som et ægte New York-brand. Vi har hjemme i Brooklyn, men det er alligevel som om, at vi ikke rigtigt er fra New York, før vi selv brygger øl her, siger Jeppe Jarnit-Bjergsø til erhvervsmediet.

Med bryggeriet tager den 40-årige dansker det næste skridt i den rejse, der begyndte, da han og familien flyttede til New York i 2012 for at satse på Evil Twin. Siden da har han slået sit navn fast med baren Tørst og Michelin-restauranten Luksus, hvor der kun serveres øl til maden.

To millioner liter øl

Hvis alt går efter planen, åbner det nye bryggeri om et år i Brooklyn-bydelen Bushwick. Det vil samtidig være åbent for kunder, der kan købe øllene fra et såkaldt tap room.

Jeppe Jarnit-Bjergsø, der er tvilling til Mikkel Borg-Bjergsø, manden bag bryggeriet Mikkeller, vil dog stadig leje sig ind hos kollegaer. Sidste år producerede Evil Twin to millioner liter øl, mens det nye bryggeri får en startkapacitet på en halv million liter. Derfor vil en del af produktionen fortsat blive lavet på andre bryggerier.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078