23948sdkhjf

Gasa Nord Grønt ejer nu sig selv 100 procent

DLG har solgt sin halvdel til producenterne
Grovvarekoncernen DLG har solgt sin andel på 50 procent i Gasa Nord Grønt I/S til medejeren GASA Nord Grønt a.m.b.a. Dermed er det førende afsætningsselskab for dansk frugt og grønt nu 100 procent ejet af producenterne.

Handlen er med tilbagevirkende kraft fra 1. januar 2016.

Frasalget sker efter ønske fra både Gasa Nord Grønts andelshavere, som er producenterne, og fra DLG-koncernen, der ønsker at fokusere på kerneforretningerne Grovvarer, Vitaminer & Mineraler samt Service & Energi.

- I DLG er vi stolte af at have medvirket til at udvikle produktion og salg af dansk frugt og grønt, og vi har været glade for samarbejdet med GNG a.m.b.a. Men vi ønsker at fokusere på vores kerneforretning, og ligesom vi solgte Samsø Syltefabrik og European Freeze Dry, afhænder vi nu vores andel i GNG, siger Johanne Rønnow Olsen, underdirektør i DLG og ansvarlig for DLG Food.

- De optimale ejere

Hos Gasa Nord Grønt, der har cirka 65 procent af markedet for dansk produceret frugt og grønt, er administrerende direktør Allan Rømer særdeles tilfreds:

- Bestyrelsen i GNG a.m.b.a. mener, at det vil styrke os som salgsorganisation, at vi fremadrettet bliver ejet 100 procent af dem, der har produktion og salg af frugt og grønt som deres absolutte kerneforretning. De er de optimale ejere af GNG og vil kunne udvikle virksomheden endnu bedre end tilfældet er med den nuværende konstruktion, siger han.

Fremover vil det være GNG a.m.b.a., der har relationen til kunderne, idet GNG I/S bliver nedlagt. Hverken kunder eller medarbejdere vil i øvrigt mærke nogen forskel, konstaterer direktøren.

Gasa Nord Grønt har tilknyttet 80 producenter, som dagligt leverer friske produkter til detailhandlen og foodservice i hele landet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094