23948sdkhjf

Nye emballageløsninger vises frem på temadag

Nyhederne skal være med til at give mindre madspild
Fire helt ny-udviklede emballageløsninger bliver 20. april præsenteret på en temadag hos Teknologisk Institut i Aarhus - en temadag om "mindre madspild ved værdiløft af detailpakkede fødevarer".

Den nye emballage, som skal være med til at mindske madspild, er med løsninger til både kød- og grøntprodukter. Produkterne bliver vist frem af de firmaer, der har været med til at udvikle og designe dem: A.P. grønt, som står bag en emballage med salat i to rum, Gl. Estrup Gartneri, der viser gulerødder i tre rum, Tulip, der kommer med emballage med ny genluk og iltbeskyttelse, samt Scanstore Packaging, som har en genlukløsning til salat.

- Med bedre emballage bliver der mindre madspild, og ikke kun fordi varerne kan holde sig længere. Et ret nyt element er, at der nu i høj grad også tænkes i sekundæremballagen, altså den emballagen, som varerne ankommer til supermarkedet i, fortæller seniorkonsulent Helle Antvorskov fra Teknologisk Institut.

- Når varerne bliver præsenteret bedre i butikken, sælger de bedre - og når de bliver hurtigere solgt, får de en længere levetid hjemme hos forbrugerne, påpeger hun.

Mindre pakkestørrelser

Helle Antvorskov fortæller selv på temadagen om nogle af konklusionerne i en kommende rapport med navnet "Idékatalog om design af fødevareemballage, som kan mindske madspild", finansieret af Miljøstyrelsen.

Rapportens resultater underbygger ifølge seniorforskeren behovet for at tilbyde forbrugerne mindre pakkestørrelser for at minimere madspildet, og giver også anvisninger på, hvordan detailhandlen kan forbedre rentabiliteten af disse løsninger, selv om forbrugerne kræver uændret kilopris på mindre pakkestørrelser.

Ifølge statistikken smider en gennemsnitlig dansk husstand omkring 100 kilo spiselig mad ud om året. Med til at bringe mængderne op er den voksende andel af små husholdninger, som i 2015 udgjorde 908.000 singlehusstande og 635.000 par uden hjemmeboende børn.

De fødevarer, der oftest smides ud, er frisk frugt og grønt samt datomærket brød.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093