23948sdkhjf

Them Andelsmejeri undgår mælke-oversvømmelse

Lille mejeri ikke så hårdt ramt som giganten Arla
Mens mejerikoncernen Arla på det nærmeste bliver oversvømmet af mælk, fordi der bliver produceret for meget i forhold til efterspørgslen, ser det anderledes stabilt ud hos det lille andelsmejeri i Them.

Mejeriet, der udelukkende laver oste, har de seneste to år haft en nogenlunde stabil mælkemængde på cirka 59 millioner kilo om året. Og i modsætning til Arla, der trods tilgang af næsten syv procent mere mælk har måttet notere sig et fald i omsætningen, er Them Andelsmejeri kommet ud af det seneste regnskabsår uden fald i omsætningen, skriver Midtjyllands Avis.

Them Andelsmejeri oplyser af princip ikke sit årsresultat eller omsætning, men mejeridirektør Alette Algreen-Ussing betegner i avisen 2014/15-resultatet som "fornuftigt".

27 leverandører

- Selvfølgelig har også vores leverandører det hårdt, men vi har været i stand til at udnytte mælken på en god måde, og vi har ikke oplevet nogen væsentlig stigning i mælkemængden, konstaterer hun.

Mejeriet oplyser heller ikke den pris, som mejeriet betaler for mælken fra sine 27 leverandører. Men ifølge Midtjyllands Avis er det ingen hemmelighed, at prisen er højere end den, Arla betaler.

I Them har mejeriet et kvotesystem, som skal forhindre, at mejeriet bliver oversvømmet af mælk. Det betyder, at landmændene får en lavere pris for den mælkemængde, der overskrider deres kvote.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078