23948sdkhjf

Folk valfarter til Oles øko-pizza langt ude på landet

Festival-idé er blevet til en blomstrende forretning
Hvis pizzaerne er gode nok, kører folk gerne langt for at få fingre i dem.

Det kan Ole Christian Olesen på "Oles Gård" i udkanten af Favrskov Kommune konstatere. Han har skabt en pizzasucces, som de fleste fredage får lange baner af kunder til at valfarte til gården for at hente bæredygtige øko-pizzaer.

Ingredienserne kommer fra fra gårdens egne dyr og grøntsager, og de bliver ikke kun brugt til pizzaerne. Oles Gård laver også aftensmad onsdag, torsdag og fredag, hvor man kan komme og hente eksempelvis frikadelle-retter og chili con carne, som bare skal varmes op derhjemme.

Langvejs fra

Men det er pizzaerne, der fredag efter fredag får de små veje i området til at være ualmindeligt befærdede.

- Folk kommer fra både Aarhus, Randers, Silkeborg, Skanderborg og mange andre byer. Jeg fortæller typisk fem dage i forvejen på Facebook, at på fredag er der pizza, og det er altså virkelig noget, der virker, fortæller Ole Christian Olesen til Food Supply.

Det jyske pizzaeventyr begyndte sidste år på musikfestivalen Northside i Aarhus, hvor han i løbet af tre dage solgte næsten 1.300 pizzaer.

- Der var simpelthen kø hver dag fra klokken 14, og indtil der var udsolgt. Da fik jeg fornemmelsen af, at "hold da op ...". Folk vil gerne have en god oplevelse og også gerne give en skilling for det, siger pizza-iværksætteren, som siden har fået booket godt op med andre oplagte salgssteder. Han skal i den kommende tid ud på diverse fødevarefestivaler, Northside er naturligvis med igen i år, og også Odense-festivalen Tinderbox i juni får formentlig Ole-pizzaer på programmet.

Stald skal være restaurant

Ole Christian Olesen har siden det tog fart ansat en fuldtids kok, og han har også en erhvervspraktikant og tre ungarbejdere ansat i køkkenet. Når det går løs på de store festivaller, har han omkring 20 hjælpere i sving, og de bager 300 pizzaer i timen.

Stenovnen, som pizzaerne bliver bagt i, har han selv bygget, og med den store succes har han planer om endnu en ovn. En anden plan går ud på at omdanne gårdens stald til en restaurant, så folk kan spise på Oles Gård i stedet for at tage de for-bagte pizzaer med hjem.

- Pizzaerne er jo allerbedst, når de lige er kommet ud af ovnen. Det vil også give en god stemning, at der er mennesker på gården, og at de kan sidde og spise og se dyrene ude på marken. Det glæder jeg mig meget til, konstaterer Ole Christian Olesen.

Han vurderer, at pizzaerne p.t. udgør cirka 60 procent af virksomhedens omsætning, "men jeg tror, at vi måske skal bruge noget mere energi på pizzaerne", siger han med henvisning til, at der i høj grad er tale om en bragende succes.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097