23948sdkhjf

Stjålne æbler bag ny, dansk cider-succes

Æblerov er nu rykket ind på kendte toprestauranter
- Lige mellem barnevognen og græsslåmaskinen fandt vi plads i garagen til at lave cider. Vi gik på rov i Mortens forældres have og bagefter naboernes. Vi lånte en pressemaskine og en kværn fra et miljøcenter. Man fik helt ondt i armen, for den var selvfølgelig manuel, fortæller Christopher Melin, som er den ene del af makkerparret bag en ny, succesfuld cider-virksomhed med den naturlige titel Æblerov, til mediet FødevareWatch.

Sammen med Morten Sylvest Noer grundlagde han Æblerov i 2011. De er en del af det nye cider-boost, som er begyndt at pible frem i Danmark de senere år. Efter mange år med hård dominans har specialøllet fundet en lillebror i cideren, som flere kendte bryggere har kastet sig over, herunder Mikkeller, Nørrebro Bryghus og Kølster Malt & Øl.

På vej mod 25.000

Fra at producere 66 flasker i 2011, gik makkerparret til at producere 200 i 2012, til 6.500 i 2015 og regner med at ramme 25.000 i 2016. Og nu er det kunderne på kendte toprestauranter som Noma, Alchemist, Relæ og Hærværk, der smager på varerne, skriver mediet.

Målet er ikke at få lavet en sød cider som den britiske. Ejheller er det målet at få lavet en tør, fransk udgave af æblerne. Derimod er ønsket at lave en særegen dansk version, som repræsenterer de råvarer og vejrmæssige forhold, der er i Danmark.

- Det er lidt som at finde en nål i en høstak at lave cider i Danmark, for af en eller anden mærkelig årsag har vi ikke historik for det. Lige nu afprøver vi, hvordan de forskellige æblesorter smager, når de bliver til cider. Men der er masser af ting endnu at eksperimentere med. Hvordan påvirker det for eksempel æblet, om jorden er sandholdig eller fyldt med ler. Der er så meget, vi endnu ikke ved, fortæller Christopher Melin.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094