23948sdkhjf

Omega 3 vinder ind i fødevaresektoren

Ny forskning gør det muligt at berige mad med sunde fiskeolier uden risiko for bismag. Forsker tror på et snarligt gennembrud for omega 3 i den danske fødevareindustri.
FSeniorforsker Charlotte Jacobsen, DTU Aqua har stået i spidsen for forskningsprojektet Lipidtext under Seaofoodplus, som nu giver fødevareindustrien
helt nye muligheder for at optimere og berige produkter ved at udskifte mere usunde olier med fiskeolie.

Nye forskningsresultatet betyder, at fødevareindustrien nu uden risiko for bismag kan anvende fiskeolie i en række fødevarer som f.eks. mayonnaise-baserede pålægssalater, som dermed kan blive en sund og næringsrig fødevare.

Fødevareproducenterne er dog en smule tilbageholdende med at tilføre omega 3-fedtsyrerne i deres produkter.

- Fødevareproducenterne vil meget nødigt risikere, at forbrugerne oplever, at den italienske salat smager af fisk. Men ved at benytte vores metode med at tilføre fødevaren antioxidanter, undgår man helt, at produktet får en bismag. Iltningsprocessen bliver simpelthen standset, siger Charlotte Jacobsen til avisen.

Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.07