23948sdkhjf

Hvordan bevarer vi det sunde i frugt og grønt?

Konference sætter fokus på den nyeste viden
Hvordan kan fødevareindustrien bevare den såkaldte bioaktivitet i frugt og grønt, når fødevarerne bliver forarbejdet?

Det spørgsmål bliver belyst fra flere vinkler, når Teknologisk Institut sammen med Biopeople inviterer til en 1-dags international konference 7. april. I alt 10 foredragsholdere fra Finland, Tyskland og Danmark holder oplæg på konferencen med titlen ”Healthy Ingredients in Fruit and Vegetables”.

- Det er velkendt, at frugt og grøntsager virker forebyggende mod en lang række livsstilssygdomme som for eksempel fedme og kræft. Virkemåden af bioaktiviteten er endnu ikke fuldt belyst, men ny forskning tyder på, at især de sekundære metabolitter, der findes i frugt og grøntsager, spiller en vigtig rolle.

- Denne viden er meget vigtig for at fødevareindustrien kan bevare de gode produktegenskaber – og ikke taber de ernæringsmæssige effekter af frugt og grøntsager under forarbejdningen, påpeger Anne Maria Hansen, der er innovationschef for Lifesciences på Teknologisk institut

Deltagerne på konferencen bliver opdateret på, hvad den seneste forskning siger om de sundhedsfremmende egenskaber ved frugt og grønt og om nye processer til at bevare både smag og bioaktivitet.

Emnerne vil omfatte sundhedsmæssige effekter, virkemåde og forskellige applikationer i fødevareindustrien.

Konferencen 7. april foregår på Teknologisk Institut i Høje Taastrup.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095