23948sdkhjf

- Vi arbejder på at lave grønkåls-is og fiske-is

Aabybros finurlige mejerist har fået mod på nye varianter efter at have besejret EU
- Jeg kalder det fiske-is, men det er nok ikke det, isen skal hedde, hvis den kommer i handlen …

Indehaveren af Aabybro Mejeri i Nordjylland, Niels Henrik Lindhardt, er ikke bange for at prøve noget nyt - faktisk er han smækfyldt med ideer, som nogle utvivlsomt vil kalde skøre. Det er han ligeglad med, så lige nu arbejder han altså blandt meget andet på at introducere en fiske-is.

- Det er noget, jeg har rodet med i 16 år. Nej, faktisk prøvede jeg for 30 år siden, da jeg arbejdede som mejerist på Island. Det skal være en is med omega-3-fiskeolie, fordi fiskeolie er så sundt, siger Niels Henrik Lindhardt.

Isen skal være en variant i mejeriets serie med energitæt is, som er en stor succes på blandt andet sygehusafdelinger med behov for at give småtspisende patienter ekstra meget energi i kosten. Netop Energitæt-navnet har for nylig trukket masser af energi ud af Niels Henrik Lindhardt, da han blev trukket i retten for at overtræde EU’s såkaldte anprisningsregler. Myndighederne mente, at han ikke måtte kalde produktet Energitæt, og han blev bøde-dømt i byretten, men i oktober pure frikendt i landsretten.

Nyt mod

Efter frifindelsen har Aabybro-mejeristen fået nyt mod på at være innovativ, og isen med omega-3 er blandt de projekter, han håber på at få ud over rampen.

- Indtil nu har olien udviklet sig uheldigt, og isen har fået en fiskesmag de gange, vi har prøvet. Men jeg har ikke givet op, forsikrer Niels Henrik Lindhardt, der sælger al sin is under navnet Ryå Is

Problemer lidt i samme stil er han stødt på med en anden temmelig utraditionel variant: En grønkåls-is. Også dér er meningen at give eksempelvis sygehuspatienter noget ekstra sundhed, og isen med moset grønkål er for nylig blevet testet på sygehuset i Aalborg.

- Lad os sige det på den måde, at der er plads til forbedringer i den is. Det visuelle er ikke helt i orden endnu, konstaterer den nordjyske is-mager.

Under alle omstændigheder lover Niels Henrik Lindhardt, at der inden længe kommer en økologisk variant af den energitætte is. Han er også på vej med en ny smagsvariant af den helt ”almindelige” is – en smag, der indtil videre er hemmelig.

Toptunet til fremtiden

De nye produkter bliver produceret på et mejeri, der de seneste måneder er blevet toptunet til fremtiden, blandt andet med opførelsen af en ny produktionshal på 500 kvadratmeter. Dér skal der blandt andet produceres softice-mix og fromager, og en hel del nyt udstyr er netop nu ved at blive installeret i hallen.

- Med den ekstra plads og nye tanke kan vi sagtens lave dobbelt så meget softice-mix som tidligere, og i hallen har vi også vores allerførste robot. Den fylder fromager og fem-liters-is på emballage, hvilket vi indtil nu har gjort i hånden, nævner Niels Henrik Lindhardt.

Artiklen er også med i premierenummeret af det nye Food Supply Magazine, som du kan læse ved at klikke her:
Food Supply Magazine



Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08