23948sdkhjf

Stadig mere sundhedsskadeligt kød i de danske kølediske

Selvom kontrollen på importeret kød er skærpet, strømmer der stadig kød ind i Danmark, der af Fødevarestyrelsen betegnes som "sundhedsskadeligt".
Politiken har gennemgået 62 sager fra 2007 og 2008, hvor det fremgår, at Fødevarestyrelsen har fjernet store sendinger kød fra butikker og restauranter, fordi styrelsen fandt så farlige bakterier i kødet, at det blev stemplet »sundhedsskadeligt«.

I 43 ud af 62 sager – det svarer til 70 procent – trak Fødevarestyrelsen og importørerne det farlige kød fra markedet, efter at sidste holdbarhedsdato var overskredet. Forbrugerne havde på det tidspunkt allerede købt og spist kødet. Det oplyser avisen.

Fødevarestyrelsen erkender problemet over for Politiken:

- Det tager nogle dage at undersøge, om der er bakterier i kødet, at fastslå, hvilke bakterier der er tale om, og vurdere risikoen ved at spise kødet. Derfor sker det desværre, at kødet har overskredet sidste holdbarhedsdato, når vi har resultatet af undersøgelserne. Så er kødet spist, siger beredskabschef Kim Vandrup, der har ansvaret for, at kødet bliver trukket tilbage fra butikkerne.

Kilde: Politiken

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079