23948sdkhjf

Første spadestik på ny biotekforskerpark

København får sin første rendyrkede bioteknologiske forskerpark til oktober 2009. Første spadestik blev taget 1. juli, og drømmen om et elitemiljø, når det gælder produktion og kommerciel udnyttelse af den nyeste viden inden for biotek, medicoteknik og pharma bliver nu en realitet.
Forskerparken - der er døbt Copenhagen Bio Science Park COBIS - lokaliseres på Ole Maaløes Vej i København og bliver dermed placeret lige op ad det nye Biocenter på Tagensvej, som rummer BRIC (Biotech and Research and Innovation Centre), Københavns Universitets Molekylærbiologiske Institut og Hovedstadens Sygehusfællesskabs (H:S) eksperimentelle cancerforskningsenheder.

Bag COBIS står de tre mest erfarne forskerpark operatører i Danmark: Scion DTU med hovedsæde i Hørsholm og Lyngby, Symbion med hovedsæde på Østerbro og Forskerpark Aarhus, som driver forskerpark på 2 lokationer i Århus.

- Der er blevet drømt, vi har besøgt forskerparker i nord og syd, øst og vest, og ud af det kom en indledende vision: ”COBIS skal være Nordeuropas bedste sted at starte biotekvirksomhed”.

- Overliggeren er skubbet helt op, og det er en god drivkraft i arbejdet. Og med de interessenter, som COBIS har, både kommunen, hospitaler, techtrans-enheder, regionen, ministeriet, de kommende lejere, universiteterne etc., så er det helt realistisk at drømme sig til en højtplaceret overligger, sagde bestyrelsesformanden for COBIS a/s Kim Høgh, inden de tre ejere førte den tre-hændede spade i jorden.

Investering på 250 mio. kr
Gravemaskinerne stod allerede klar til at fortsætte det videre arbejde, som til oktober 2009 skal fremstå som et moderne kontormiljø, moderne og fleksible laboratorier med gode vækstmuligheder samt professionelle muligheder for netværk og samarbejde med de øvrige bioteknaboer. Forskerparken skal etableres og drives som en privat kommerciel forretning. Der er tale om en investering i omegnen af 250 mio. kr. for at opføre bygningen og sikre den fornødne kapacitet i faciliteterne. For at sikre god økonomi i projektet, bliver COBIS opført i to tempi.

Kilde: COBIS

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079