23948sdkhjf

Solcremer beskytter ikke mod solen

En ny amerikans undersøgelse konkluderer, at fire ud af fem solcremer enten yder en utilstrækkelig beskyttelse mod solen eller indeholder skadelige kemikalier.
I mange tilfælde forsvinder bolværket mod solstrålerne efter 30 minutter, viser en undersøgelse af 952 solcremer, foretaget af Enviromental Working Group. Fire ud af fem er enten for ringe eller indeholder farlige kemikalier, lyder konklusionen.

En solcremes filter består typisk af et hvidt metaloxid, som reflekterer UV-strålingen fra hudens overflade. Det kemiske filter består af et stof som i lighed med hudens eget forsvar mod UV, pigmentet melanin, absorberer UV-strålingen.

En solcreme med den højeste faktor er langt fra nogen garant mod at blive solbrændt eller endnu værre udvikle hudkræft, advarer den amerikanske tænketank Enviromental Working Group.

Blot 143 af de undersøgte opfyldte EWG's krav om en solcreme, der blokerer solens ultraviolette A- og B-stråler, er stabil under påvirkning af sollys samt indeholder få eller ingen stoffer med en kendt eller mistænkt risiko for helbredet.

Trods resultatet opfordrer EWG folk til at fortsat at anvende solcreme, da en virkning trods alt er at foretrække – eller endnu bedre at bære en solhat, trøje eller snuppe en plads under parasollen, når solen er kraftigst først på eftermiddagen.

Kilde: Ingeniøren

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095