23948sdkhjf

Vigtig milepæl for ny allergitablet

ALK-Abelló har opnået særdeles positive resultater med sin tabletbaserede vaccine mod støvmideallergi. Dermed har studiet levet op til forventningerne hos det danske selskab.
Studiet viser en reduktion på 50 % i brugen af astmamedicin. Samtidig dokumenteres det, at tabletvaccinen er veltolereret og har en god sikkerhedsprofil.
Effekten er statistisk højsignifikant i forhold til placebo (p=0,0036). Studiet viser samtidig, at tabletvaccinen er veltolereret og har en god sikkerhedsprofil.

Baggrund
Studiet omfattede 604 unge og voksne patienter i alderen fra 14 år og opefter, der blev inddelt i fire grupper. Patienterne i de tre første grupper modtog
aktiv behandling med forskellige doser af husstøvmidetabletten, mens patienterne i den fjerde gruppe modtog placebo. Studiet forløb over 18 måneder
med en behandlingstid på minimum 12 måneder og blev gennemført ved 80 kliniske centre i otte europæiske lande. ALK forventer at fremlægge yderligere analyser og resultater fra studiet i kommende videnskabelige sammenhænge.

Vigtig milepæl
ALK betragter resultaterne som en vigtig milepæl i udviklingsprogrammet, der fortsætter med yderligere kliniske studier med henblik på en fremtidig
europæisk godkendelse af produktet. På det nordamerikanske marked har ALK udlicenseret produktrettighederne til selskabets amerikanske samarbejdspartner, Schering-Plough.

I 2007 lancerede ALK verdens første registrerede tabletbaserede allergivaccine, GRAZAX®, mod græspollenallergi. Tabletten mod husstøvmideallergi er den næste tabletvaccine i ALKs forsknings- og udviklingsprogram. Efter græs er husstøvmider den mest udbredte allergiform i verden.



Kilde: ALK-Abelló

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.085