23948sdkhjf

Ny reguleringsventil til krævende opgaver i procesindustrien

På Automatik 2.-4. september i Brøndby Hallen præsenterer Beta Instruments ApS i Allerød blandt andet Multi-Z reguleringsventilen fra Flowserve (Kämmer) Essen. Ventilen er designet specielt til installationer i procesindustrier, hvor der stilles store krav. for eksempel i form af store differenstryk (op til 400 bar), hvor mediet kan indeholde partikler, høje temperaturer, relativt lavt damptryk (risiko for kavitation) og et krav om lavt støjniveau.
Multi-Z er udviklet med et helt unikt design i form af Linear Multistage Plug og Liner. som indebærer, at det enkelte ventiltrim optimeres ud fra kundespecifikationer, så man får en ”skræddersyet” løsning til den enkelte applikation.

Trykreduktion finder sted ved Multiple Flow Diversions, som er en teknik, der helt adskiller sig fra den, andre ventilfabrikanter benytter i deres forsøg på optimering. Med Multi-Z er der betragteligt lavere slitage, og man undgår kavitation samt opnår et ekstremt lavt støjniveau. Multi-Z leveres i størrelse DN25 til DN200 og tryktrin PN320

Typiske installationer på kraftværker er kedelfødepumpe recirkulation, de-superheater vandindsprøjtning, fødevand-opstartskontrol, trykregulering af pumpe-labyrintpakdåser samt ecomimizer by-pass

I forbindelse med olie- og gasinstallationer samt installationer inden for pegrokemi anvendes ventilen typisk ved vandinjektion (pumpe re-cirkulation), Produces water/Waste water injektion, H.P. Separator letdown.

Fra en stor international pumpeproducent lød opgaven på flowregulering i en teststand, med omfattende tests af forskellige størrelser pumper, og med differenstryk op til 300 bar. Her blev leveret to stk Multi-Z: En stor ventil, DN200 PN320, anvendes til at opretholde basis-parametre, mens den lille ventil DN80 PN320 anvendes til at teste pumpernes belastningskurver punkt for punkt .
Kundens krav var stort reguleringsområde, lavt støjniveau, præcis regulering samt maximering af interval mellem services.

Det var vigtigt for kunden, at opnå en væsentlig reduktion af tidsforbruget mellem pumpeskift. Tidligere havde det været nødvendigt at skifte trim i reguleringsventilerne, hvilket betød, at man var tvunget til at tømme rørsystemet for vand. Ved hjælp af Multi-Z blev dette store arbejde unødvendigt. Samtidig opnåede man store besparelser samt et øget antal gennemførte pumpetests.

Kilde: Beta Instruments ApS

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078