23948sdkhjf

Gigantisk løft til brugen af biomarkører

Det efterhånden store ønske om individuelt tilpasset medicin giver et gigantisk løft til brugen af biomarkører. Biomarkører kommer til at betyde en afgørende forskel for medicineringen inden for de næste fem til ti år, lyder det fra medicinaldirektør.
Der spildes op mod 1.518 mia. kr. årligt på medicin, som ikke virker, og flere og flere potentielle lægemidler fejler i den afgørende udvikling, fordi patientgrupper oplever stærke bivirkninger. Det skriver dagbladet Børsen i dag.

Brugen af biomarkører i forskningen kan målrette udviklingen af nye lægemidler, så de kun undersøges og bruges i behandlingen af de patientgrupper, hvor generne tilsiger, at medicinen virker.

- Der bliver simpelthen ikke råd til, hverken etisk eller økonomisk, at medicinere mindre optimalt end brugen af biomarkører vil muliggøre, siger Lars Kongsbak, adm. direktør i Exiqon.

Markedet for biomarkører spås en gennemsnitlig årlig vækst på 18 pct. over de kommende fem år, fra et niveau på 5,5 mia. dollar til et niveau på 13 mia. dollar. Væksten i de kommende år vil især ske på kræftområdet, hvor Exiqon allerede har udviklet diagnostiske produkter.

Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079