23948sdkhjf

Vellykket Automatik fik besøg af intelligent robot

De kan gøre rent, støvsuge, rydde op og i fremtiden kan de også varetage enkelte omsorgsopgaver og personlig hygiejne på landets plejehjem. Det drejer sig om fremtidens robotter med social intelligens, som der forskes heftigt i på verdensplan.
Og her er Danmark med i front. Det kunne man blandt andet opleve på Automatik 2008 i Brøndby, hvor Robotino, et forskningsprojekt fra Aalborg Universitet og Teknologisk Institut, var et af trækplastrene:

- Robotino er et projekt med robotter til omsorgssektoren. Ved hjælp af laser-scanner, 3D vision, tale-genkendelse og stereokamera lærer vi ham social adfærd blandt mennesker. Han er endnu kun en prototype, men sammen med lande som England, Tyskland, USA og Japan er Danmark i front i udviklingen af sociale robotter. Om fem til ti år vil robotter som Robotino være et supplement til blandt andet plejehjemmene, fortæller robotkonsulent Søren Tranberg Hansen, der lige nu er i gang med at skrive en Ph.d. om intelligente robotter til omsorgsplejen.

Forum for hele branchen
Fagfolk fra hele landet besøgte et vellykket Automatik 2008 i Brøndby Hallen. Konferenceudstillingen, som sluttede torsdag, blev en succes for såvel de 147 udstillere som de 3.381 fagfolk, der hentede ny viden om automatisering og robotteknologi til brug i den industrielle produktion.

- Det er tredje gang, at Automatik løb af staben, og vi må konkludere, at Automatik har manifesteret sig som automatiseringsbranchens vigtigste forum for vidensdeling og netværk, siger direktør Jørgen Stenberg, Hans Følsgaard A/S, og fortsætter:

- Det er de rigtige fagfolk, der kommer, og der er en fantastisk god stemning. Automatik har vist sig at være det helt rigtige koncept for automatiseringsbranchen, slutter Jørgen Stenberg, der også er medlem af messekomitéen for Automatik 2008.

Automatik efter amerikansk forbillede
- Automatik har vist sig at være en perfekt kombination af konferencer og udstilling. I alt 31 konferencer har fundet sted de seneste tre dage i Brøndby, hvor vi har ramt nøjagtigt de emner, som tiltrækker landets produktionsvirksomheder. Automatik er arrangeret efter amerikansk forbillede, og konceptet ramte virkelig plet, udtaler Claus Clausen, som er bestyrelsesmedlem i Brancheforeningen for Industriel Automation (BIA) og medlem af messekomitéen for Automatik 2008.

Det er landets fem førende brancheforeninger inden for automatiseringsområdet, som i fællesskab står bag Automatik 2008. MCH Messecenter Herning er ansvarlig for det praktiske arrangement og Brøndby Hallen danner rammerne om Automatik-udstillingen.

Når Automatiseringsbranchen næste gang præsenterer sine nyheder, bliver det på HI Industri 09 i dagene 1.-4. september 2009 i MCH Messecenter Herning. Automatik-udstillingen gentages september 2010 i Brøndby Hallen.

Kilde: MCH - http://www.mch.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078