23948sdkhjf

Nye ambitioner som fødevarenation

Eva Kjer Hansen har inviteret producenter, trendsættere, eksperter og topledere til at sætte mere smag på Danmark.
Fødevareministeren har inviteret 50 kreative og dynamiske hjerner - kokke, madproducenter, indkøbere, anmeldere og foreninger - til at omsætte deres tanker og visioner for madens smag, oplevelse, og kvalitet til konkrete aktiviteter.

Deltagerne bliver lukket inde og skal på 30 timer udvikle forslag til projekter og initiativer, der give fødevarekvaliteten et løft. Målet er at få løbet gang i udviklingen af fødevarer, der kan give forbrugerne bedre smag, glæde, oplevelser, bekvemmelighed og mangfoldighed, og samtidigt udvikle erhvervet og gavne eksporten.

Om baggrunden for projektet siger fødevareminister Eva Kjer Hansen:

- I dag efterspørger forbrugere verden over i stigende grad fødevarer med særlige værdier. Vi vil have mad, der smager og føles godt, og vi vil have noget at vælge mellem. Vi vil også have dyrevelfærd, bedre miljø og kende lidt til produkternes historie. Det er bare nogle af de krav, som fødevaresektoren skal indrette sig på for også i fremtiden at kunne være konkurrencedygtig på fødevaremarkedet. Derfor er det inspirerende, at så mange forskellige og spændende mennesker har taget i mod udfordringen – og vil være med til at udvikle ideer til at forbedre fødevarekvaliteten.

Fødevareministeren har en vision om, at udvikle smag og mangfoldighed endnu mere i den danske fødevareproduktion. Der skal være flere kvalitetsprodukter at vælge imellem - bl.a. med flere lokale og regionale fødevarer i den lokale detailhandel. Der skal være flere gode madtilbud på skoler, plejehjem og rejsen. Konkurrencekraften skal samtidig styrkes i erhvervet, og der skal være flere iværksættere. Samtidigt skal vi have flere madglade, bevidste, kritiske og kyndige forbrugere. Det skal alt sammen føre til en bedre position for danske fødevarer både hjemme og på eksportmarkederne.

Offentligt møde om resultaterne
Deltagerne fremlægger resultaterne for fødevareministeren og offentligheden fredag den 12. september fra 13.00 - 15.00 i Comwell Borupgaard, Nørrevej 80, Snekkersten i Nordsjælland. Bagefter er der reception på plænen med smagsprøver på danske kvalitetsfødevarer.

Kilde: Fødevareministeriet

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125