23948sdkhjf

Callebaut åbner nyt Chokolade Akademi i Danmark

Verdens førende choholadeproducent Callebaut, har indgået samarbejde med Dalum UddannelsesCenter om at oprette et Chokolade Akademi i Danmark. Dermed bliver Dalum UddannelsesCenter, som den eneste skole i norden, medlem af et attraktivt globalt netværk af chokolade akademier.
At Dalum UddannelsesCenter har de kompetencer et chokoladeakademi kræver, beviste de allerede i 2007. Her var faglærer Peter Rolaj, Dalum UddannelsesCenter udtaget som dommer ved den prestigefyldte konkurrence Wold Chocolate Master, der afholdes i Paris hvert år i oktober.

Når Callebaut opretter akademier rundt omkring i verden, kunne det være ud fra devisen, hvorfor producere verdens bedste chokolade, hvis man ikke får verdens bedste chokoladekage ud af det. Derfor gør Callebaut rigtigt meget ud af at uddanne konditorer, bagere og kokke i, hvordan man kan anvende produkterne. De har alene 9 institutter i Nordamerika, Europa og Asien hvor der bl.a. forskes i udvikling af nye anvendelsesmuligheder og de tilbyder både deres kunder standard produkter, specialiteter og skræddersyede løsninger.

- Det har stor betydning for Dalum UddannelsesCenter at blive en del af det store netværk omkring Callebaut. Det giver os mulighed for at trække på viden og erfaringer fra hele verden. Både i det store globale ambassadørkorps og mellem akademierne udveksles der ideer og på årlige seminarer samles man og præsenterer nye produkter, som er udviklet i netværket og hos Callebaut. Det giver os en unik mulighed for at tilføre lærerstaben nye spændende kompetencer og tilbyde vores samarbejdspartnere helt nye efteruddannelseskurser, siger Hans Skjerning, direktør på Dalum UddannelsesCenter.

Danskerne skal lære at bruge kvalitetschokolade
På det nye chokolade akademi vil der blive tilbudt kurser for professionelle konditorer, bagere og kokke. Kursisterne vil blive undervist i de sidste nye trends inden for chokolade. Kursisterne får indsigt i, hvordan man anvender de mange Callebaut specialiteter, både i køkkenet og i bageriet. På akademiet er der udover skolens egne lærere, mulighed for at trække på undervisere fra det globale ambassadørkorps. Hvis der på et seminar fx præsenteres en ny lækker chokoladekage, der er udviklet af franskmændene, og som vurderes kan blive en succes på det danske marked, så er det muligt at få den franske chokoladeambassadør herop og undervise de danske kursister i hvordan den produceres.

Internationalt Callebaut seminar på Dalum UddannelsesCenter
Den 22.-23. september afholder Callebaut det årlige ambassadørseminar, med deltagere fra Europa, på Dalum UddannelsesCenter. Her præsenteres ambassadørerne bl.a. for planerne for den kommende World Chocolate Master konkurrence, der er workshops hvor ambassadørerne præsenterer hinanden for hvad der rører sig på chokoladefronten hos dem, ligesom Callebaut demonstrerer deres nye produkter og viser hvordan de kan anvendes.


Kilde: Dalum Uddannelsescenter

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078