23948sdkhjf

ØK opjusterer trods finanskrise

Det Østasiatiske Kompagni glæder sig over sin gunstige position i Venezuela, som efter et par måneders usikkerhed, igen viser gode takter. Det får ØK til at opjustere sine forventninger til resten af året.
Ved fremlæggelsen af Delårsrapport H1 den 13. august 2008 informerede ØK om, at der var betydelige usikkerhedsmomenter i markedsudsigterne
for H2 for EAC Foods bl.a. på grund af import af store mængder oksekød og fjerkræ til Venezuela og generel mangel på kølerumskapacitet. Disse usikkerhedsfaktorer er nu reduceret uden i væsentlig grad at have påvirket selskabet. Både priserne på svin og salget af EAC Foods' vigtigste produktkategorier har stabiliseret sig på et relativt højt niveau.

Endvidere er der stor efterspørgsel fra detailhandlen på de vigtige juleprodukter og til gunstige priser. Byggearbejdet i forbindelse med udvidelsen af EAC Foods' fabriksanlæg har midlertidigt begrænset den producerede mængde af produktkategorierne med lav margin, hvilket vil påvirke omsætningsvæksten i H2.

På denne baggrund vurderer ØK, at omsætningsvæksten for EAC Foods for hele året vil være på ca. 40% og overskudsgraden på ca. 15% (13% i de hidtidige forventninger). Forventningerne til resultaterne for EAC Industrial Ingredients og for EAC Moving & Relocation Services er uændrede.

Som følge heraf forventer ØK en samlet omsætning for koncernen for 2008 på ca. DKK 5,4 mia. (DKK 5,2 mia. i de hidtidige forventninger) samt et primært driftsresultat (EBIT) før engangsposter på omkring DKK 640 mio. (DKK 540 mio. i de hidtidige forventninger). Koncernens resultat før skat (EBT) forventes at blive omkring DKK 625 mio. (DKK 490 mio. i de hidtidige forventninger).

I løbet af 3. kvartal har ØK modtaget betaling af DKK 20 mio. til forligsmæssig afgørelse af det erstatningskrav, som i 2003 blev fremsat over for Arla Foods i forbindelse med ophørte aktiviteter.

Koncernforventningerne for resten af året 2008 er baseret på en gennemsnitlig valutakurs DKK/USD på 540. Der forventes ingen justering af den officielle valutakurs i Venezuela, som fortsat vil være VEF/USD 2,15.

Delårsrapporten for 3. kvartal vil blive fremlagt den 6. november 2008.


Kilde: A/S Det Østasiatiske Kompagni

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094